Otthonfelújítási támogatás

  Mi is ez az Otthonfelújítási támogatás?

A legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig.

Vagyis, ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is.

Mire használható a max. 3 millió forint?

A beltéri munkáktól kezdve a kültéri munkákig sok mindenre felhasználható. Többek között megerősítheti belőle az otthona belső hálózati rendszerét, korszerűbb fűtési rendszert alakíthat ki, vagy szigetelési munkálatokat is folytathat. Tetőcserére és akár napelemek elhelyezésére is kérheti. Vagy éppen kicserélheti az elavult szanitereket, kocsibeállót építhet, sőt akár a konyhát is újra berendezheti.

Épületbontás, gépi földmunka

A felújítási munkálatok során elképzelhető, hogy szüksége lesz az épületbontásra, vagy gépi földmunkára és tereprendezésre.

Ezekhez minden esetben szükségesek különböző berendezések, gépek, melyekkel kapcsolatban bizalommal számíthat ránk.

Amiben biztosan számíthat ránk az 518/2020-as (XI.25) korm.rendelet szerint

  • víz- csatorna-elektromos-, gáz -közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítéséhez kapcsolódó gépi földmunka
  • a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (nyári konyha, mosókonyha, szaletli, tároló alapásása)
  • kerítés alap ásás
  • tükörszedés
  • akadálymentesítési munkálatokhoz kapcsolódó gépi földmunka